::Architecture and Environmental Design::

Salam syg semua.. dah lame xupdate blog..
actually, ader berita gembira n ader cerita sikit yg anis nak share di sini...

Pd akhir sem lepas, anis apply for change programme.. means tukar cos la. Anis minat bdang arkitek ni. Kuasa Allah telah menggerakkan hati ni untuk  tukar cos. Allah juga telah mempermudahkan urusan ku utk mendapatkan pengesahan dari head dari current cos n new cos. Abg cik telah mengambilku dari uia Nilai ke Uia PJ semata2 untuk mendapatkan pengesahan dari bRo.Hisyam iaitu head of Aed department. He is very Kind person. I Like Him. He said that his wife is a Kelantanese woman..from Berek 12 if I'm not mistake.Keputusan samada Anis diterima untuk qualifying test or reject Anis kena tunggu lepas cuti sem 1. lepas dapat pengesahan pe semua Anis balik Nilai smula.


[SEMESTER BREAK]
Dlm tempoh cuti ni, Anis telah menghadiri kelas intensif untuk asas seni bina.. means kelas lukisan la. Selama dua minggu belajar. Cikgu Nawi sabar mengajarku...last2 anis dpat A n  diberi sijil Penghargaan. die kate, bawa time temuduga tukar cos nanti. 



[NEW SEMESTER]
Mase dlam tempoh cuti.. 2 hari sebelum buka sem baru.. Department of sciences call anis.. She said that I need to sit for AED qualifying test on 26th october 2010 at Aed Department. Alhamdulillah..I've passed the 1st step n need to prepare for the 2nd step. Pada 26hb, Anis telah tiba di UIA PJ. Anis bakal duduki tiga test iaitu: math/addmath, lukisan n temuduga.


1.soalan math tu quite difficult but I will try the best.
2. Lukisan. die letak dua buah pasu n 1 cawan. so lukis ikut ape yang kite nampak.
3. interview mmg cukup lame. hampir sejam. by the way, I'm so happy la because dpat tahu banyak perkara dari penemuduga. ade 4 orang penemu duga iaitu : Head of Department, Deputy dean, Couse Coordinator, n Lecturer. Ada 6 org student yang kene test hari tu. Resultnye kuar esok.. 27hb. serius,xsbar nak tahu..pluz berdebar sangat.



[27th OCTOBER 2010 (WEDNESDAY)]
Penantian yg cukup mendebarkan. Mase tu Anis berada ni UIA Nilai. Sarah pun ade sama.Malam sebelum tu mmg xlena tidur. asyik tersedar jer. keesokan harinya sampai xlalu nak mkan. amat tersiksa sekali. dah tengah hari tp still xtahu result lg. pas zohor.. dlam 2.30 Anis call  AED Department. mase tu anis kat study room DG3. sorang2 jer..

Anis: Assalamualaikum..Aed department?
Miss: Waalaikumussalam..ya. 
Anis: I'm Nilai Student.. saya nak tahu keputusan Q.Test student yg apply tukar cos.
Miss: Ape name U?
Anis: TUAN ANISDINA..
Miss: Alhamdulillah,,sucessfull.
Anis: is it true? so, apa yang perlu saya buat selepas ni?
Miss: U kena discuss dgn Art Department then pergi Sc department pula.
Anis: Alhamdulillah.. thank you very much. Asssalamualaikum..
Miss: Waalaikumusssalam. Congratulation,welcome to AED.

mase tu, hanya Allah sahaja yang tahu ape perasaan anis. gembira sgt!Lantai Study room menjadi tempatku segera sujud syukur. titisan air mata gembira mengalir di pipiku. Syukur Ya Allah. Sungguh engkau pemurah dan maha memakbulkan doa hambamu. Terima kasih kpd kuarga, sahabat2 yg telah mendoakn kejayaan Anis.

sahabat2 dg3 amat sedih..terutama maream jameelah. kesedihan amat tergambar di wajahnya. Anis juga amat berat hendak meninggalkan uia nilai. mmg best sgt di sana. namun,anis harus pergi. meneruskan perjuangan. Ya Allah,bantulah aku..Pada petang tersebut,anis meluangkan masa bersama ahli bilik Maream, Mimi, intan, biha, syakila, nani dan juga asiyah juga turut sama bersama makan di depan kedai makcik belanja dorang sumer buat hari last d nilai dgn harapan dorang xsedih dgn pemergianku. Harap sumer happy.. ni sedikit pic pda petang tu.. =D
                                   
                                                               Intan..i miss u..

                                           MIMI n NANI i miss u..
                                                Syakila n Asiyah... i miss u..
                                             Syakila n biha... i love u...
                                            I Love u all..mmmuah!!
                                             korang mmg best!!
                                             rindu saat ini...
                                                  makan2..

     Maream.. I Love u..  Study leklok.Doakn kejayaan bersama.
     korang jgn lupe anis ya

28hb anis tiba di uia PJ.. menetap di mahallah khadijah room 104. Roomate ku Hidaya n Amira.. dorang AED juga. Hidayah tukar cos dari Engin. Amira lak dak 3rd intake. dorang cukup baik sekali. Alhamdulillah.



[1 NOVEMBER 2010]
Akan bermula lah sesi pembelajaranku. harap semuanya berjalan lancar. 

YaAllah,Bantulah hambamu ini yaAllah..permudahkan segala urusanku n sahabat2ku YaAllah.
Aamiin..~







Comments

  1. Anonymous3:10 AM

    salam,sis,kite ni intake thun 2011..tahun ni la kn,kite dapat twrn asasi kejuruteraan,tp pilihan first kite memang AED..jd...boleh akak cerita sket ta pasal macammana nak tukar cos time taaruf week? kite nak sgt2 AED tu..tolong lh kite ea sis:))ni emel kite, please post ur reply:) mishmintoo@gmail.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Amboi,nak komen ape tu ?

Popular posts from this blog

Tudung Bulat, Akel, Bawal or Ariani ? Selendang Maybe ?

COMMITTEE MEMBERS LIST FOR TAARUF PROGRAMME 2011/2012

Pengalaman bersalin anak pertama (38 Weeks)