Bila ada yang memuji


Apabila kita mendapat pujian, kita sebaik2nya menjawab pujian dengan ayat "Hadza min fadli Rabbi" yang bermaksud.... "Ini adalah kurnia dari Tuhanku"....... :)

We not suppose to reply the praise from others with these words :-
  • ...eh...mana adaaa..... :)
  • ishk taklah.......
  • oh biasa-biasa je, mana ada cantikkk.....
  • eh awak ni, perli pulak..... 
..hahaha..... those answers are very negative words n tak bagi apa2 kebaikan atau kredit pun samada untuk diri kita sendiri atau untuk sahabat kita tadi. kdg2 saya sendiri pun terlepas jawab mcm tu jugak..hehe.nak cover malu org puji n xnak riak sgt.huuhu

Jadi , ada baiknya kita menjawab pujian sahabat kita dengan ayat yang tersebut di atas iaitu dari Surah 27An-Namlu Juz 19 ayat 40



 *sila baca terjemahan ayat tersebut yang begitu indah maksudnya untuk dimengertikan
 (kisah Nabi Sulaiman a.s)*

Sekian....wassalam... :)

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman bersalin anak pertama (38 Weeks)

Tudung Bulat, Akel, Bawal or Ariani ? Selendang Maybe ?

COMMITTEE MEMBERS LIST FOR TAARUF PROGRAMME 2011/2012