Posts

Showing posts from July, 2012

Planner

Image
Planner. Smart planning leading a good life in this world and the hereafter :D

InsyaAllah I will be a successful planner.
YaAllah, semoga bidang Perancangan Bandar dan Wilayah ni sebaik-baik bidang untuk aku dan sahabat yang lain dan berkatilah ilmu yang bakal kami pelajari sejurus itu mencapai redhaMu. Amin.

Busana D'Hati

Image
Salam Ramadhan sayang-sayang semua :)

Alhamdulillah cuti kali ni, lepas jadi committee sy kerja pulak.  Nak tahu apa ? 
Saya jual T-Shirt Muslimah.. T-shirt tu sy design sendiri.. then, suruh supplier cetak .
Ada 5 warna iaitu Putih hitam, Oren, Ungu, Hijau & Pink . Rm35 sehelai . Saya buat poster dan promot dari bilik ke bilik ke setiap mahallah.
Alhamdulillah sy dapat 120helai order.
Sekarang baju tu sedang dalam proses cetak dan sudah hampir siap.
Pastu saya kerja lain pulak, t-shirt muslimah tu sampingan je..hehe
Sebelum tu dapat banyak offer :
1. Guru ganti english SK Lembah Keramat 2. Guru Tadika Ana Montessori Bangi 3. Busana D'Hati UIA PJ 4. Kerani Bas Sani
5. Baby Sitter
So,atas sebab senang, jarak dan selesa saya pilih kerja kat Busana je la. Lgpun, cuti sem lepas sy dah keje dan dah rase macam mana jadi guru ganti sekolah rendah.  Ni nak rasa la pulak macam mana kerja kat kedai pakaian. Busana lak tu . hehe

Full time . Pagi - Malam . hehe ( Rajin kan saye??) Hari pertama ke…

Tamat Asasi

Image
Salam kasih sayang semua . Post ni dah lama nak tulis tapi disebabkan terlalu sibuk,  jadi tak sempat nak update blog pun.. Saya mmg tengah bercuti sekarang selama tiga bulan . Alhamdulillah saya telah menamatkan asasi senibina di UIA Petaling Jaya  dan InsyaAllah akan further degree  kat UIA Gombak bulan September nanti dalam jurusan Perancangan Bandar dan Wilayah :) Ya, bidang ini pilihan pertama saya .

Selepas portfolio awal bulan Mei lepas, 
saya balik ke klate selama seminggu dan  27HB Mei saya ke UIA PJ semula untuk  berkhidmat kepada UIA tercinta sebagai  Taaruf Week Committee 2012/2013 .
Alhamdulillah saya dapat biro yang saya nak iaitu Examination Bureau .  Kalau taaruf week lepas,  saya sebagai programme coordinator (PC) ,  Kerja time induction memang memeningkan bagi PC dengan  Action Plan, Master Plan dan General Master Plan.  Biro exam ni pulak agak sibuk tapi dalam konteks lain,  kena tahu jumlah student dan jumlah venues yang ada kat dalam UIA PJ ni..  Disebabkan terlalu ra…