Posts

Showing posts from June, 2013

Makin dekat

ya.makin.

Garry

Image
This is Garry..
A special fashion bike from Garrion.. It was fashioned with feminine color which are White and Pink..


Rindu benar kat Garry..
Cuti tiga bulan ni mmg kat garaj Ameenah ,UIA la..

Kringg..Kringg..
Hp BB kalau ada incoming call time tengah charging memang bunyinya macam tu..
Klasik benar..=.='

Ha..nak tahu calling dari siapa?
Nama sister ni Afifah..
Course IRK..
Singaporian girl.. She got my contact number from bicycle tag
Asking me about Garry..
She want to buy Garry if I am no longer using it..

Huh..
Kalau saya jual, sem depan saya nak guna ape..
So, saya tak jual tapi bagi kebenaran dia guna sepanjang short sem ni..
Sambil tu,boleh la dia tolong jagakan sekali..
Basuh,gilap..macam saya buat setiap sem..
Hehe..
Yang paling penting sekali, dia nak belikan kunci basikal baru..
Bagus jugak tu.. :D

Nasib baik ade tinggalkan nama dan contact num kat tag basikal tu..

Tak ada la risau sangat,ada orang jaga dan guna..
Tak ada berkarat je berbulan-bulan tak guna kan..

Garry …

Ghodob

Image
Ketika aku marah Ingin ku intip serpihan sabar Dari catatan hidup Siti Sarah... Tabah jiwaku Setabah umi Nabi Ismail Mengendong bayinya yang masih merah Mencari air penghilang dahaga

TAHUN SATU: SEMESTER DUA

Image
Kalung 'Heart'
Kenangan dari Melaka


Sesungguhnya, tak mampu menulis semua segala rasa sepanjang semester dua ini. Terlalu banyak, terlalu sarat intipati nya. Sepanjang menjadi Asst.Project Manager studio dan S/U Archimic, Mmg banyak dugaan, penga

TAHUN SATU URP : SEMESTER 1

Image
Tamat sudah satu tahun dua semester berada dalam jurusan Perancang Bandar dan Wilayah.  Dulu saya tak begitu jelas, apa itu URP (Urban and Regional Planning ). Hanya mendengar khabar dari senior dan kawan-kawan sahaja. Tapi Alhamdulillah, setelah setahun penat jerih suka duka dalam bidang ni,saya sudah makin mengerti.
Semester 1
Studio Master ialah Mr.Muhammad Ali b.A.Rahman. Beliau cukup mementingkan disiplin dan etika pelajar URP. Pakaian, sikap, dan penilaian kerja amat dititik berat oleh beliau.
Memang benar kata senior, URP banyak kerja berkumpulan dan buat report je selalu. Kerja berkumpulan ni memang amat mencabar. Ya, cabarannya dalam pelbagai aspek. Aspek emosi terutamanya. Sebab,bukan senang nak handle semua ahli focus pada satu matlamat berkumpulan.
Aspek ikhtilat lelaki perempuan juga.
Aspek disiplin.uhh
Workaholic. Gelaran rakan studio untuk sy. Excited sangat buat kerja. nak jadi perfectionist la sangat tapi last-last pengsan! Masa tu, projek 4. sebab stay up buat report, …

Ulangtahun :)

Image
Salam'alaik Post ni sepatutnya dah post lama dah.. Tapi baru ada kesempatan..
Terima Kasih atas doa-doa dan
Hadiah-hadiah...
104 Birthday wishes kat FB

Kasut, Jubah jeans, Buku Islamik dan Buku Motivasi: Butterfly Effect

Pensil tekan pun dapat juga.. Paling suka sbb mmg berguna, hari-hari pakai
Dapat la pahala kat si pemberi :)

ni...dari Besfren .. Love u So Much!



May Allah Bless U all :)