Posts

Showing posts from August, 2013

Fasbiri..

Bersedia dengan apa jawapan dan takdirnya.

Sungguh,itu yang terbaik.

Allah kuatkan.

Abah oh Abah :D

Salam sihat iman!

''Jago,Jange bekeng telajok,xdok oghe nok''
''Jange duk buat bendo pelik pado oghe..''
''nak pilih tok laki, tgk agama, keturunan dulu..'' -ABAH-

Abah,Haji Tuan Mohd Amin b Tuan Ishak.

Memang diakui seorang yang garang..
Sy amat takut sekali masa kecik-kecik dulu..
Susah benar nak tunjuk kasih sayang..
Tak pernah ungkapkan sayangnya dengan kata-kata..
Kadang-kadang jeles dengan member yang boleh bergurau manja dengan abah dorang..

Hm.tapi sebenarnya..ape nak dijeleskan?
Tidak bersyukurkah?
Abah yang beri aku didikan ilmu dunia dan agama..akhlak..
Mengajar mengaji,darjah dua sudah khatam..
Menyekolahkan aku ke sekolah agama arab..Maahad
Hingga sekarang aku sedang menyambung pelajaranku ke UIA..

Itu Kasih sayangnya,
ya,dalam garang, ketegasan, kongkongan..
Walauapapun,Abah adalah ayah yang terbaik didunia buatku,bukan abah orang lain.

Tuan Anisdina Tuan Mohd Amin.
Namaku berkembar nama beliau.
Moga nama ini terus jadi ana…

Mama oh Ma ^_~

Salam kasih sayang!

Terasa nak ber-blog pagi-pagi ni..

Pagi ni sarapan mee goreng..
Sape masak?
Haa..mestilah si anak dara sorang ni..hekhekhek..
Mee goreng basah je, tak buat pedas sangat pun walaupun diri ni amat suke pedas..
Sebabnya, si kecil Hanin akan makan same..hehe..sehingga menjilat jari budak kecik tu!
Kalau buat pedas,nanti banyak minum air ja dari mee nya,hehe.

Ok,nak cerita..
Semalam,ajar ma berkomputer..
Terus semangat pakai spek mata..focus-focus!
Mula-mula ajar macam mana nak pegang mouse..
Agak comel gitu, asyik cakap tak reti je..hehe..
Kekadang cursor lari sampai tak jumpa menyorok nya ke mana..
Bila nak click pulak pegi click benda lain :p
Macam mana scroll up and down..
Comel lah!

Pass! Cara guna mouse..then, belajar nak guna keyboard pulak..
Tekan dan cari huruf sebijik-sebijik,
cari noktah, backspace, space dan Enter..
Pass!

Pastu buka browser Google Crome dan click dua kali untuk search apa-apa..
"Ok, ma nak cari pasal apa?''
"Ma,nak cari res…

Bila la

Hm..bila nak ada feel untuk sudahkan Program Book utk KAEDFEST ni?
Seriously,I can't work with full of focus when something disturbing me..
Such incoming call, Text, hearing someone else talking and notification on FB.
Sometimes, thought disturbing..

Such a weird girl!
orang lain boleh je buat kerja kan? hehe
Cepat betul hilang focus.
so, kena pandai-pandai minimize those interruptions kalau nak focus buat kerja..

Setiap yang susah tu, ada mudahnya...
Go..Go..Anis..siapkan kerja itu satu persatu..
kemudian,kamu akan berbahagia!
HAHA  entah pape -.-'

Thousands of works

Hampir tiga bulan bercuti..
Sekarang sudah kerja sudah datang bertandang..
Lepas satu..satu..

kerja apa?
Kerja KAEDFEST'13.. 17-21 sept 2013 ni..

Habiskan sisa-sisa session ni berkhidmat sebagai ARCHIMIC secretary..
Jangan mengeluh dan merungut ya

Aja-aja fighting!!
:)

Rumah Terbuka Farah

Salam Aidilfitri..
Kullu 'aamun wa antum bikhoir..

Raya ke-3 adalah rumah terbuka Farah, kawan sepengajian di UIA..
emm..terfikir tak tahu nak buat buah tangan apa.
Belek-belek balang biskut raya yang masing-masing berbaki 1/3 dari balang..
Bawak jela biskut raya..Biskut arab,dahlia dan biskut sarang semut..
Juga tak ketinggalan,
Deena Halwa.. hehe
Ma dan kakcik turut hadir sama..

Rumah Farah berdekatan Pendek Kota Bharu..

Menu hari raya adalah Nasi berlauk dan Nasi Arab!
Ada Mee Kari, Tapey Beras diraja, Koktel buah
dan juga bermacam menu sampingan pada hari tersebut..
Memang sedap-sedap belaka! hehe

Tetamu yang hadir adalah ahli keluarga Farah sendiri dan kawan-kawan parents dia..

Apa yang ditekankan disini..
Silaturrahim antara keluarga mereka..
PakCik,Makcik, sepupu sepapat yang cukup akrab sekali..
Bila berkumpul riuh serumah!
Rasa terharu dengan suasana mereka..

Mempunyai seorang nenek yang dipanggil 'Tok Wae'..
Berumur sudah 75 tahun tapi masih sihat walafiat..
Cukup peramah..
MashaAllah.…