Posts

Showing posts from August, 2014

Wedding Card

Image
Hari ni Excell KB call, Katanya Kad Kahwin sudah siap..
~KAD KAHWIN ~STICKER ~BUNTING ~BUTTON
Siap!
Sekarang sesi melipat dan memasukkan kad ke dalam sampul.. Pastu, tampal sticker kat kotak doorgift :) Siapa lagi yang bertugas? Kuamir dan Siti la  hehe
Ni Wedding Card.

kalau nak tgk, sticker,bunting, doorgift n etc tu kena datang majlis 4September ni :)
Okei, nak gi madoh ni :p

10 Hari to Go!

Image
Allah.. Kurniakan kami hati yang tetap dan tenang.. Moga kami tetap menepis godaan-godaaan Syaitan yang sentiasa mencari peluang untuk menewaskan kami.


Kini, berbaki 10 hari sebelum kami diijab kabulkan. Apa perasaan? Hanya Allah yang tahu debarannya. Macam-macam assumption yang bermain difikiran.
Ya, kami tidak pernah kenal sebelum ini.
Namun, kami pasti ini jodoh terbaik dari Allah untuk kami.
Jalan ini mudah, Kesemua keluarga dan kerabat kelihatan gembira dan bahagia dengan kehadiran beliau,bakal suamiku.

Kami bersyukur..
Moga berterusan Allah mudahkan.. 
Persiapan masih 70% baru setel, Adik beradik banyak sangat membantu. Tambahan pula saya masih belajar.. Alhamdulillah, dikurniakan ahli keluarga yang sangat baik untuk membantu proses nikah ni.
Moga Allah Redha.
Ramai yang bertanya macam mana saya dan bakal suami bertemu, kenal dan membuat keputusan untuk nikah. InshaAllah, selepas ijab kabul nanti, saya akan kongsi cerita.. Untuk kawan-kawan yang tertanya-tanya dan untuk pengajara…

Shopping!

Image
Hari ni Che Bi (Sepupu aka Bakal Biras) dan Abg Asy (Bakal abang ipar), ajak pegi shopping... My Mama pun ikut sama.. Shopping barang hantaran untuk pihak lelaki :) Memang ni cara terbaik daripada drpd saya dan tunang pergi shopping sendiri kan? Lebih terpelihara..Moga terpelihara hingga ke akhirnya.
Ha, kemana lagi kalau bukan KB Mall kan? Kat Parkson.. Lama juga hampir 2jam luang masa kat bahagian lelaki.. Pastu bahagian perempuan pula.. Then, ke Muda Osman. uwahh,3jam!
Setel barang untuk 4 dulang untuk hari ni. Baki lg 5 :)
Sambil-sambil shopping tu, sempat melayan Maryam (anak Che Bi aka Bakal anak buah saya) yang sangat petah bercakap-cakap, sesape pun tak kan rasa bosan dengan Maryam ni! Best betul ada anak macam Maryam.
"MamaNa..PapaLee ajar tangkap ikan.." hahhaa
Byk2 yg diajar, yang tu juga yg diingat hehehe

 (Maryam dengan Maa)
(Kami dalam kereta dalam perjalanan balik rumah, err blur kan sikit, fokus kat Maryam je ok? ehe)

Jemputan Kesyukuran

Image
Alhamdulillah..wa syukurillah.. Selesai sudah sesi merisik dan pertunangan..


Bismillahirrahmanirrahim.  Assalamualaikum Wbrkt.


"Dan di antara tanda-tanda kebesaran Allah s.w.t ialah Dia menjadikan pasangan-pasangan dari jenis kamu sendiri agar kamu mendapat ketenangan kepadanya dan Dia menjadikan di antara kamu bersama kasih mesra dan rahmat. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar mengandungi keterangan-keterangan bagi mereka yang berfikir."  [Surah Ar-Rum; 21]
Dengan penuh rasa kesyukuran atas limpah kurniaNYA, ingin menjemput sanak saudara, guru-guru, sahabat handai, dan yang mengenali diri ini ke majlis kesyukuran perkahwinan kami;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Majlis Sebelah Perempuan - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
~ Ahmad Fadhli Zainuddin & Tuan Anisdina Tuan Mohd Ami…

3 Syawal 1435

Image
May Allah ease everything :)
(opss..tak ada kaitan pun dgn kasut ni :p)

Archimic 2013/2014

Image
Alhamdulillah, pada 14 February 2014,
Majlis perlantikan tenure kami untuk sesi 2013/2014
Kami 28 orang terdiri daripada gabungan 5 departments
15 Sisters dan 13 Brothers.
Moga tanggungjawab ini diiringi redha Allah.



Dah nak turun tenure baru update poster. Nampak x busy sangat disitu? heheh