Posts

Showing posts from January, 2015

Family Dinner: Steak

Semalam punya kisah.
Ayah mertua ajak family makan western.
Hubby tanya.. "Anis selera nak makan western tak?"
Saya jawab.. "Selera..kot"
Haa kot tu yg tak sedap dengar tu.
Tapi, last2 ikut juga semua pergi kat restoran kat waterfront

Ayah, Afiq dan saya order steak.
Hubby order fish sizzling dan kak Ebah order chicken chop kot.
Entah dah lupa.

Mula makan tu, steak tu rasa masin.
Tapi, still boleh makan dan sedap la walau terlebih masin.
Sampai habis saya telan steak tu.
(Baby ni ikut ayah dia suka makanan western la kot! Hehe)

Lepas habis makan, sembang sembang keluarga,
Kami pun balik.
Sesampai dirumah, masa dalam lift, hubby kata,
"Jap, nak duk tingkat 1 ,pukul 12 abang masuk bilik"
Hmm.. Apalagi, tak sah kalau tak sambung main game dia.
Hantu game betul encik hubby ni hehe.
Siap interkom lagi, tanya.. "Ok tak.. Nak main game lagi boleh?"
Errr...

Mase kat bilik, rasa mual semacam..
Ayyayai.. Nak muntah lagi..
Pergi toilet.. Urut dada terus ke…

1st Pregnancy

Alhamdulillah.. Sudah 4bulan saya bergelar isteri kpd encik Fadhli.
Kini kandungan pertama saya sudah hampir 3 bulan..
Rezeki berita gembira ni kami panjatkan syukur kepada Ilahi :)

Masa tengah final exam, saya ketahui saya pregnant 5weeks above melalui digital pregnancy test..
Alhamdulillah..saya tiada apa apa alahan masa tu..
Saya berjaya habiskan final exam saya dengan sihat walafiat..
Tunggu result 28 Jan ni pula mendebarkan.. Oh no!

Jadi bermula cuti 3 minggu..
Saya rancang minggu pertama dan ketiga saya bercuti dirumah mertua.
Minggu kedua saya duduk dirumah saya di Kelantan.

Minggu pertama cuti, saya dah mula rasa tanda-tanda kehamilan.
Perut rasa kejang dan kembung.
Sakit kepala memanjang.
Rasa malas sangat.

Hari prtama saya berjaya memasak masak lemak cili api..
Hari kedua, buat ayam berempah , telur masak merah.
Masa tgh masak tu, rasa pening semacam je. Tiba-tiba air liur penuh je dalam mulut.
Ulu hati senak dan sakit..
Saya tahu itu tanda nak muntah..
Terus berlari ke tand…