Posts

Showing posts from August, 2016

Habit pelik

Pregnant kali ni.. Yes ada pening-pening dan loya. Ada muntah juga.. Tapi tak la teruk sangat..
Mengidam agak dasyat juga, Hari tu nak makan nasi sambal belacan, Pegi la cari nasi campur dekat Taman Setia Gombak tu. Esoknya pula nak makan nasi kerabu.. Sanggup pegi breakfast dekat Au5 haha.. Then, nasi tak lalu dah.. Makan sikit aje..
Sekarang asyik mengidam nak laksa penang dan tomyam.. Tomyam pulak nak yg secret recipe punya tu.. Allah.. Tp dah dapat sekali, tak nak dah..
Cumanya, pemalas tahap tinggi level nya. Berdiri lama, pening. Naik kereta, loya. Angkat berat sakit ari2. Jadi banyak bed rest.. Huhu
Kali ni, malas nak fikir orang sangat.. Biarla orang kata pemalas ke, mengada2 ke,  Yang penting, kali ni betul2 kena jaga kandungan ni.. Mmg bedrest je byk.
Hish baby ni boy ke girl ni, semacam je buat mommy ni.. Hehehe Btw, Syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan ni..

4th baby

Salam.
Kali ni nak share my pregnancy..
Alhamdulillah, 23rd August lepas dah dapat dengar heartbeat mybaby.
Allah..Allah.. Teramat la excited. Rasa terharu pun ada saat degupan jantung yg sgt baik.
So kalau ikutkan hari ni genapla 8minggu..
Berkat doa dan jagaan nasihat dari Dr Marsita Pakar Medina, moga kandungan ini membesar dengan sihat nya. InshaAllah..

Ok, kalau nak kira ni anak yang ke 4 la.. Hehe.
Tapi sayangnya, yang sebelum ni gugur.. Its okay, baby kali ni kuat ok!