Posts

Showing posts from January, 2017

3rd Trimeter

Hari ni 29 weeks baby menendang-nendang dalam perut dengan jayanya.
Kalau sebelum ni saya selalu check-up baby kat Klinik Pakar Medina sbb nak Dr Marsita jaga baby punya development dan kuatkan rahim. Maklumlah, 4 month and below ni kandungan amat fragile, tambah-tambah saya yang pernah dua kali keguguran dah.
After 4 month ni, dah start check-up dengan Hospital Salam Specialist Terengganu sbb baby dah nampak ok. Dr Ju kata baby sangat aktif, sampai nak scan pun susah. hehe. Macam dah boleh agak jantina apa kan?

sKrg, kondisi kesihatan alhamdulillah baik. Kalau 1st trimester dulu, memilih soal makan akibat perubahan hormon. Skrg pula penat sebab perut semakin membesar. seriously, masuk 7 bulan ni cepat betul baby membesar. Dan mula rasa pergerakan yang jelas dari lapisan luar perut. hehe.

Ok,ceritanya kondisi skrg:
1. Malam susah nak tidur,sebab tak selesa. pusing kanan tak kena, pusing kiri pun sama.
2. Kencing sangat la kerap, asyik terasa nak kencing je.
3. Duduk pula takboleh lama n…